header foto header foto header foto header foto header foto
 

Lidmaatschap

Welkom bij MHC Sint-Oedenrode


Leuk dat je wilt komen hockeyen bij MHC Sint-Oedenrode. Je kunt lid worden vanaf de leeftijd van 3,5 jaar. Je leert spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen een belangrijke rol. Bij MHC Sint-Oedenrode leer je sportief en sociaal hockeyen, op niveau.


Lid worden


Lid worden is gemakkelijk. Als je lid wil worden van MHC Sint-Oedenrode vul dan het inschrijfformulier in, wat verzonden wordt naar de ledenadministratie.
Na aanmelding ontvang je van [email protected] een bevestiging. Van de Technische Commissie krijg je informatie over de indeling in een team. 


Proeflessen


Wil je proberen of hockey iets voor jou is? Maak dan gebruik van gratis proeflessen. Meld je aan via [email protected]. Vermeld je naam, geboortedatum, telefoon en e-mail. We laten je dan snel weten op welk tijdstip jouw leeftijdsgenoten trainen, zodat je mee kunt doen. Je mag tot 3 weken gratis meedoen. We proberen proeflessen het hele jaar door aan te bieden. Er zijn ook een paar vaste proefmomenten: in september en in maart. 


De proeflessen zijn voor iedereen, voor jeugd en senioren.


Meer informatie voor nieuwe leden

De hockeyclub is van ons allemaal, dus evenveel van jou als je lid wordt. Om je snel thuis te laten voelen vind je op deze pagina's alle beginners-informatie.

 1. Kinderen: download 3 hoeraatjes voor hockey. Spelenderwijs wordt voor kinderen alles uitgelegd. Leuk om samen met je kind te lezen.
 2. Ouders: download deze info van de hockeybond en je weet alles over het hockeyspel.
 3. Hockeyregels: De KNHB is de hockeybond. Als jij lid wordt van de hockeyclub wordt je door de club aangemeld bij de bond. De hockeybond is verantwoordelijk voor de wedstrijdindeling én voor de hockeyregels. De spelregels vind je hier.

 

Indeling


De indeling bij onze club verloopt als volgt: (Uitgangspunt bij het indelen van deze kinderen is altijd leeftijd op peildatum 30 september)

Jongste jeugd:
Rockey 3,5-5 jaar
Trainingsmini's (trainingsjongens en trainingsmeisjes) 6 jaar
F 3-tallen 7 jaar
E 6-tallen 8 jaar
E 8-tallen 9 jaar

Junioren:
D 11-tallen 10-11 jaar
C 11-tallen 12-13 jaar
B 11-tallen 14-15 jaar
A 11-tallen 16-17 jaar


Senioren:

11 tallen vanaf 18 jaar


Toelichting


De trainingsmini´s trainen op zaterdagmorgen. Vanaf de F-3-tallen ga je op zaterdag competitie spelen. De F 3-tallen en E 6-tallen trainen 1x per week. De E 8-tallen en alle 11–tallen trainen 2x per week. Waar mogelijk houden we rekening met voorkeuren voor vriendjes/vriendinnetjes. De Technische Commissie kan besluiten om van het leeftijdscriterium af te wijken, bijvoorbeeld als er teams ontstaan met te veel of te weinig kinderen of als kinderen in een ander schooljaar zitten dan hun leeftijdsgenoten.
Vanaf de C-junioren worden er selecties gehouden. Voorwaarde voor selectie is dat er per categorie minimaal twee teams gevormd moeten kunnen worden waarvan het 1e team een selectieteam zal worden. De andere teams zullen gelijkwaardig ingedeeld worden. 


Rustend lid


Als een lid om een bepaalde reden niet meer kan of wil hockeyen, maar toch graag betrokken wil blijven bij de club, kan men rustend lid worden. De rechten die aan een lidmaatschap zijn verbonden blijven dan behouden. De contributie bedraagt dan 27,50 per persoon.


Verzekeringen


MHC Sint-Oedenrode heeft twee verzekeringen afgesloten voor de risico´s die aan het hockeyen verbonden zijn:

 1. Wettelijke aansprakelijkheid: deze verzekering geldt, wanneer MHC Sint-Oedenrode wettelijk wordt aangesproken.
 2. Sportongevallenverzekering: dit geldt voor de financiële gevolgen van blessures en andere sportongevallen. Hiermee is elk lid van MHC Sint-Oedenrode altijd verzekerd tijdens activiteiten van MHC Sint-Oedenrode.
 3. Bij vervoer naar uitwedstrijden dient de bestuurder zelf te zorgen voor een ongevallen-inzittenden verzekering.

 

Incasso


Om de administratieve afhandeling van contributies wat efficiënter te maken voor onze club, willen we je ter overweging geven om de contributies via incasso te betalen. Dit kunt u aangeven door uw bankrekeningnummer en tenaamstelling in te vullen. Het kan ook op een later moment nog via een email naar [email protected]
 
Hockey outfit


Als je begint wil je natuurlijk ook weten welke kleding-outfit je aan mag. Hier vind je alles dat je nodig hebt om te hockeyen:

 1. Sweater. Dit wordt vaak met een hockeyteam samen uitgekozen. Het standaard tenue is dit zwart vest (2021)
 2. Broek. Dit wordt vaak met een hockeyteam samen uitgekozen. Het standaard tenue is deze zwarte broek (2021)
 3. Zwart clubshirt (bevat clublogo) *
 4. Witte broek of rok (bevat clublogo)
 5. Zwarte sokken (bevat clublogo)
 6. Hockeyschoenen
 7. Hockeystick
 8. Hockeybal
 9. Bitje (verplicht bij wedstrijden)
 10. Handschoenen (optioneel bij koud weer)
 11. Scheenbeschermers (verplicht bij wedstrijden)
 12. Keepersspullen worden door de vereniging ter beschikking gesteld (vanaf E-jeugd).

* Gratis clubshirt
 
Als je in een team wordt ingedeeld én wedstrijden gaat spelen, dan krijg je eenmalig een GRATIS een hockeyshirt ter waarde van € 39,95. Hiervoor ga je naar De Wit in Schijndel en koop je een shirt. Dit bedrag krijg je retour door het bonnetje te sturen naar [email protected].
 
Vrijwilligerstaken


Wanneer je aanmeldt bij MHC Sint-Oedenrode is het gebruikelijk dat leden een aantal taken vrijwillig uitvoeren. De inzet van vrijwilligers is erg belangrijk voor de vereniging en kunnen we elkaar helpen bij verschillende activiteiten. Wil je ook bijdragen aan onze hockeyclub? Stuur een email naar [email protected]. Er is altijd wat te doen, en vele handen maken licht werk. 

Jaarplanning


De competitie van de KNHB is van het najaar; september - december en voorjaar; van maart - juli. De deadline voor het inschrijven de competitie-teams is jaarlijks op1 juni. In de winterstop is ervoor jeugd nogmaals gelegenheid om een team aan te melden. Trainingen lopen gelijk aan de competitie. In de winterstop gaat de jeugd zaalhockeyen. De jongste jeugd kan op eigen initiatief van ouders buiten doortrainen. Daarnaast probeert de TC voor de jongste jeugd een paar zaaltrainingen te organiseren ter kennismaking met de zaal.