header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Heren 1 in nieuw jasje

Nieuws afbeelding 19-11-2019 De Wit Schijndel en Rabobank steken MHC Heren 1 in een nieuw jasje 

Dit jaar hebben de Wit Schijndel en Rabobank er voor gezorgd dat de Rooise hockeyers van Heren 1 in nieuwe pakken en een vernieuwd tenue aan kunnen treden. Daar is de Rooise hockeyclub uiteraard erg blij mee. Doordat de Heren 1-selectie die jaar uit 21 mannen bestaat, was het noodzakelijk om tenues en pakken te vernieuwen. MHC Sint-Oedenrode is daarom trots het Heren 1 voor seizoen 2019-2020 te presenteren. 

Opleiding jeugd heeft toekomst
MHC Sint-Oedenrode heeft altijd veel waarde gehecht aan opleiding van jeugdspelers. Met name voor jongens is dit van cruciaal belang om ze voor het hockey en voor MHC te behouden. De jonge jongens worden daarom getraind door spelers van Heren 1 en hun trainer Maarten van Bakel zodat er een optimale verbinding is tussen de speelwijze in de jeugd en de speelwijze van Heren 1. Mede hierdoor spelen de jongensteams op hoog niveau in de 1e klasse. 

Brede selectie 
Het resultaat van het opleiden van jeugdleden is dat deze jongens bij de Rooise hockeyclub kunnen blijven hockeyen en al op jonge leeftijd aan kunnen sluiten bij Heren 1. Dit jaar zijn er op deze wijze 6 jeugdleden doorgestroomd naar het eerste herenteam. Maar alleen doorstroming van jeugdleden is niet voldoende om een brede selectie te vormen. In de huidige selectie zijn een 4-tal spelers van omliggende gemeenten opgenomen die een aanwinst zijn voor het Rooise hockey. 

Tekst gaat verder onder de foto
Ervaring 
De Rooise selectie mag dan veel jonge talenten hebben maar is zuinig op de ervaren krachten. Thomas van de Ven en Willem van der Heijden kunnen buigen op 20 jaar ervaring in Heren 1. Met hun ervaring dragen zij geleidelijk aan hun kennis en kunde over aan een nieuwe generatie twintigers die als fundament voor Heren 1 gaan aantreden. 

Koppositie 
Door het combineren van jong talent, spelers uit de omgeving en ervaring is Heren 1 sterk van start gegaan. Onder leiding van de ervaren trainers Maarten van Bakel en Rob van de Ven in combinatie met oud heren 1-speler Edo Swinkels wordt er wekelijks stevig getraind. Met die brede selectie heeft Heren 1 momenteel een koppositie bereikt in de tweede klasse. Aanstaande zondag staat de kraker met de nummer 2 Venray op het programma; aanvang 14.45 uur op Sportpark De Bremhorst. De winnaar van dit duel gaat als herfstkampioen de winterstop in. In december en januari speelt Heren 1 een zaalcompetitie, die dankzij de resultaten op het veld met vertrouwen tegemoet wordt gezien.

© MHC Sint-Oedenrode november 2019

Agenda

Nog geen agenda punten.

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode