header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

38 nieuwe scheidsrechters

Nieuws afbeelding 28-9-2021

Hoera, Maar liefst 38 van de 44 kandidaten voor het scheidsrechtersexamen zijn dinsdag 28-9 geslaagd! Wij willen iedereen van harte feliciteren. Als je je diploma hebt gehaald kun je nog meer uit de wedstrijden halen. Zowel je eigen wedstrijden als speler als de wedstrijden als scheidsrechter.  

Heb je het nog niet gehaald? 

Niet getreurd, dat kan de beste overkomen. Je krijgt nog een extra praktijkles binnenkort en je mag 1x gratis een herexamen doen. Het is het beleid van de hockeybond (KNHB) dat iedereen een scheidsrechtersdiploma behaald. Mocht je het examen niet halen dan is er dinsdag 19 oktober om 20.00 uur een herexamen. Daarna komt er een nieuw tweede opleidingstraject waar je voor opgeroepen wordt als je nog geen diploma hebt behaald. Het eerste traject is kosteloos, vanaf het tweede traject worden de examenkosten in rekening gebracht, € 7,50 per examen.

Elke week staan de scheidsrechters op het veld in onze oranje jassen. En elke week worden we hier beter in, de jeugd is enthousiast om te fluiten en het gaat al heel goed. Hieronder lees je meer over het opleidingstraject. Deze berichtgeving is ook per email aan de C-jeugd, ouders en coaches gestuurd.

Berichtgeving

Beste ouder en jeugdlid,

Deze week heeft de jeugd deelgenomen aan de voorbereiding voor clubscheidsrechter. Dat was interessant! Hieronder nog even wat zaken op een rij:

Wij hebben het volgende uitgedeeld:

1. Introductie (start uur): Fluitend de wedstrijd in

2. Examen (praktijkuur): Presentatie door Robert vd Net

3. Verder vind je op de Knhb website meer praktische informatie, zoals de spelregels en ook de signalen van de scheidsrechtsrechter. Zie kopjehockey > scheidsrechters

Fluitjes

Ook zijn er bij de introductie avond voor de 1e jaars C fluitjes uitgedeeld.

 

LISA App

We hebben de jeugd gevraagd om de Lisa App op de telefoons te downloaden. Dit is namelijk nodig om het digitaal wedstrijdformulier in te vullen (alleen voor fluiten van elftallen).

Na het downloaden vd Lisa App moet je inloggen in de app met je lidnummer (je lidnummer staat op de contributie factuur) en een wachtwoord aanmaken of je wachtwoord invullen als je de app al op een andere telefoon hebt staan met jouw inlog (als je geen wachtwoord hebt of kunt aanmaken druk je op "wachtwoord vergeten").

Als het inloggen met je lidnummer is gelukt zie je als je op HOME gaat staan jouw persoonlijke agenda.

Lukt het niet, vraag het aan een teamgenoot of je coach of reply op deze mail.

 

Examen > Mail KNHB

Degenen die examen doen vragen we om de mail van de KNHB inhoudelijk goed door te nemen. Er staan namelijk acties in die je voor je examen al even doorgenomen moet hebben.

Mocht je deze mail van de KNHB niet ontvangen hebben, stuur een reply op deze mail. In de bijlage vind je belangrijke tips/samenvatting voor het examen (het online examen is 28 september 20.00 uur; je krijgt hiervoor per mail een inlogcode op de dag zelf).

INDELING

Alle C-jeugd en hoger die nog geen diploma hebben zijn opgeroepen voor de opleiding (Dit is of de introductie of het examen) en hierover geïnformeerd.Bekijk hier voor welk traject je bent ingedeeld.

 

Emailadres en 06-nummer

Ontvangen alleen je ouders info via mail en wil je dit veranderen, dan ontvangen we graag email en telefoonnummer van het jeugdlid, zodat we voortaan het jeugdlid direct een bericht kunnen sturen. De ouders blijven notificaties ook nog ontvangen.

 

Hulpouders

Er zijn voortaan hulpouders om de jeugd te helpen met het fluiten. Jeugd fluit zelfstandig en in rustmoment is er tijd voor tips en tops.

 

Veel plezier allemaal. En kunnen we helpen dan horen we dat graag. Samen maken we de wedstrijden leuker.

 

Hartelijke groeten,

 

Robert, Margot en Jodi

- - - - - - 
Eerdere berichtgeving van september: 

We gaan starten met de opleiding voor scheidsrechter. De eerstejaars C-jeugd gaat dit seizoen oefenen met fluiten bij de jongste jeugd (3-tal, 6-tal en 8-tal). Tweedejaars C- jeugd (vanaf 14 jaar) gaan (ook) elftallen fluiten. Natuurlijk hoort hier een opleidingstraject bij. De jeugdleden worden hier per email over geïnformeerd.

Opleiding eerstejaars C-jeugd

Wat: start-uur (door Jodi en Margot), uitreiking fluitend de wedstrijd in, begeleiden wedstrijden jongste jeugd

Indeling start-uur (Margot en Jodi)

 

 

  • Dinsdag 21 september 19.00 uur: zie bijlage
  • Woensdag 22 september 19.00 uur: zie bijlage

 

 

Opleiding tweedejaars C-jeugd - vanaf 13 jaar

Wat: Praktijkles (door Robert vd Net), online leerstof, theorie examen (online).

 

Praktijkles

 

 

  • Dinsdag 21 september 19.00 uur: zie bijlage
  • Woensdag 22 september 19.00 uur: zie bijlage

 

Een week voorafgaand aan het examen volgt iedereen een praktijkles op de club. Onze scheidsrechterscoördinator voor de CS+ opleiding* en tevens bondscheidsrechter, Robert vd Net, gaat deze praktijkles verzorgen. Wij houden rekening met voldoende afstand en veiligheid. Hieronder staat de groepsindeling.Neem een eigen fluitje mee.

 

Spelregels? Klik hier: https://hockey.nl/de-sport/spelregels/

 

Hulpouder Scheidsrechter

Beginnende scheidsrechters worden bijgestaan in de praktijk door een hulpouder. Deze functie is voor een "toeschouwer”, een ouder van de spelers. Een belangrijke rol bij thuiswedstrijden. De scheidsrechters coördinator is de schakel tussen scheidsrechter en alle betrokkenen bij het spel. De toeschouwers, coach en spelers. Fluiten is voor velen spannend en jij kunt zorgen dat de scheidsrechter plezier heeft in het fluiten en dit goed leert. Het is een functie die niet veel tijd kost, je kunt namelijk gewoon kijken naar de wedstrijd, maar wel heel veel verschil kan maken tijdens de wedstrijd en voor de toekomst van de scheidsrechter. Elk F-E-D-team zal één of twee ouders voor deze rol aanstellen. 

Contactgegevens wijzigen LISA App

Vanaf de C-jeugd is het mogelijk dat de jeugd direct de mails ontvangt van de club. Wil je dit wijzigen stuur dan een reply naar[email protected].

Notificaties als je ingedeeld bent als scheidsrechter
Je ontvangt een e-mail als je ingedeeld bent als scheidsrechter. Fluit je een elftal dan ontvang je ook de code om de wedstrijd te accorderen. Dit is de vervanging van het wedstrijdformulier. Zowel de scheidsrechters, als coaches ontvangen een unieke code. De coaches vullen in welke spelers er opgesteld staan en jij als scheidsrechter bent verantwoordelijk voor de uitslag (en eventuele bijzonderheden te vermelden). Alleen als iedereen alle informatie van de wedstrijd goed invult is de uitslag geldig bij de KNHB en zichtbaar in de bij de standen in de HockeyApp.

Kunnen we je helpen bij het fluiten Of op een andere manier? Laat het ons dan weten. We willen goede scheidsrechters opleiden en geven daar graag zo goed mogelijk de begeleiding voor: samen maken we de wedstrijden nog leuker.

Examen

Je ontving vandaag een mail van de KNHB voor het scheidsrechters examen. Hierin staat een link naar de online cursus ter voorbereiding op het examen. Wil je de regels echt goed leren kennen en toepassen? Begin dan op tijd met deze cursus en herhaal de stof regelmatig. Je zult hier veel plezier van hebben als scheidsrechter en ook in je eigen hockeyspel. Het examen wordt officieel door de KNHB afgenomen en is gepland op dinsdag 28 september om 20.00 uur. In verband met Corona leg je het examen thuis, online af. Je ontvangt hiervoor een inlogcode kort voor het examen.

Reactie gevraagd 

Om er zeker van te zijn dat iedereen met het juiste emailadres aangemeld is vragen we je om een reactie op de mail:

·Ik heb de oproep van de KNHB WEL/NIET ontvangen

·Ik ga wel deelnemen /… Ik kan niet deelnemen, omdat

·Dit zijn de contactgegevens waar notificaties voor het fluiten naartoe gestuurd mogen worden:e-mail en 06-nummer.

KNHB beleid en herexamen

Het is het beleid van de hockeybond (KNHB) dat iedereen een scheidsrechtersdiploma behaald. Mocht je het examen niet halen dan is er dinsdag 19 oktober om 20.00 uur een herexamen. Daarna komt er een nieuw tweede opleidingstraject waar je voor opgeroepen wordt als je nog geen diploma hebt behaald. Het eerste traject is kosteloos, vanaf het tweede traject worden de examenkosten in rekening gebracht, € 7,50 per examen.

*CS+ opleiding, wat is dat? Deze opleiding is opgesteld door de KNHB en wordt uitgevoerd door de hockeyclub. Heb je je scheidsrechtersdiploma behaald én en vind je fluiten leuk? Dan kun je CS+-scheidsrechter worden. Een CS+ coach van de club leert je dan nog beter fluiten. Heb je je CS+-diploma behaald, dan kun je ook clubwedstrijden op hoger niveau gaan fluiten. En ook kom je dan in aanmerking voor een opleiding als bondscheidsrechters; bondscheidsrechters fluiten de wedstrijden op hoger niveau op andere clubs in de regio.

Test je kennis als scheidsrechter - online quiz 

Bericht van KNHB.nl:
Ook hebben we voor de CS+ en de enthousiaste Clubscheidsrechter een test ontwikkeld waarbij men aan de hand van clips kan bepalen wat volgens hen de juiste beslissing is. Deze test is inmiddels meer dan 900 keer gemaakt. Wegens dit grote succes gaan wij deze structureel aanbieden en zo is er in mei een nieuwe test beschikbaar gekomen. Stimuleer vooral jouw scheidsrechters om deze test te maken!

Mocht je uitleg willen over waarom nu juist dié ene beslissing de beste is? Enkele weken na het beschikbaar stellen van de test vindt er een online vragenuurtje plaats. Wil je de uitleg van Hoofdklasse scheidsrechter Mark Becholz horen over de afgelopen test? Kijk dan hier het vragenuurtje van eerder deze maand terug.

Samen maken we de wedstrijden nog leuker. 

Groeten,

Arbitragecommissie,

Margot en Jodi [email protected]


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode