header foto header foto header foto header foto header foto
 

Lidmaatschap

Welkom bij MHC Sint-Oedenrode

Leuk dat je wilt komen hockeyen bij MHC Sint-Oedenrode. Je kunt lid worden vanaf de leeftijd van 3,5 jaar. Je leert spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. Teambuilding, sportiviteit en respect spelen een belangrijke rol. Bij MHC Sint-Oedenrode leer je sportief en sociaal hockeyen, op niveau.

Lid worden

Lid worden is gemakkelijk. Als je lid wil worden van MHC Sint-Oedenrode vul je het online inschrijfformulier in. De aanmelding komt binnen bij [email protected]. Nu word je ingedeeld in een team, waarna een ambassadeur van de club contact met je opneemt over de teamindeling. Natuurlijk maken we je ook wegwijs in de vereniging, zodat je je snel thuis kunt voelen. 

Proeflessen

Wil je proberen of hockey iets voor jou is? Maak dan gebruik van gratis proeflessen. 
 • Meld je aan via [email protected]. Vermeld je naam, geboortedatum, telefoon en e-mail. 
 • We laten je dan snel weten op welk tijdstip jouw leeftijdsgenoten trainen, zodat je mee kunt doen. 
 • Je mag tot 3 weken gratis meedoen. 
 • We proberen proeflessen het hele jaar door aan te bieden. Er zijn ook een paar vaste proefmomenten: in september en in maart. 
 • De proeflessen zijn voor iedereen, voor jeugd en senioren.
 • Wat kleding betreft zijn dichte schoenen en een sportieve broek het belangrijkst. Hockeysticks zijn te leen op het hockeyveld.


Indeling

De indeling bij onze club verloopt als volgt:

Jongste jeugd:
Rockey 3,5-5 jaar.
Trainingsmini's (trainingsjongens en trainingsmeisjes) 6 jaar
F 3-tallen 7 jaar
E 6-tallen 8 jaar
E 8-tallen 9 jaar

Junioren:
D 11-tallen 10-11 jaar
C 11-tallen 12-13 jaar
B 11-tallen 14-15 jaar
A 11-tallen 16-17 jaar

Senioren:
11 tallen vanaf 18 jaar
 • De trainingsmini's hockeyen 1x per week:
  - Meisjes op zaterdagochtend van 10.00 - 11.00 uur.
  - Jongens trainen doordeweeks met de jongens F- en E- teams. Als er voldoende jongens zijn, kunnen de trainingsjongens ook op zaterdag trainen.
 • F3-tallen en E6-tallen hockeyen 2x per week:
  doordeweeks 1x trainen en op is er competitie met uit- en thuiswedstrijden. 
 • E8-tallen en elftallen hockeyen 3x per week:
  doordeweeks 2x trainen en op is er competitie met uit- en thuiswedstrijden. 
 • De jeugdselectie is altijd op basis van leeftijd.
  Technische Commissie kan besluiten om van het leeftijdscriterium af te wijken, bijvoorbeeld als er teams ontstaan met te veel of te weinig kinderen of als kinderen in een ander schooljaar zitten dan hun leeftijdsgenoten. Uitgangspunt bij het indelen van deze kinderen is altijd leeftijd op peildatum 30 september.
 • Waar mogelijk houden we rekening met voorkeuren voor vriendjes/vriendinnetjes
 • Vanaf de C-junioren worden er selecties gehouden. Voorwaarde voor selectie is dat er per categorie minimaal twee teams gevormd moeten kunnen worden waarvan het 1e team een selectieteam zal worden. De andere teams zullen gelijkwaardig ingedeeld worden. 
 • De KNHB is de hockeybond. Als jij lid wordt van de hockeyclub en wedstrijden gaat spelen word je door de hockeyvereniging aangemeld bij de bond.
 • Rustend lid. Als een lid om een bepaalde reden niet meer kan of wil hockeyen, maar toch graag betrokken wil blijven bij de club, kan men rustend lid worden.

Jaarplanning 
 • De competitie van de KNHB is van het najaar; september - december en voorjaar; van maart - juli.
 • De deadline voor het inschrijven de competitie-teams is jaarlijks op 1 juni. In de winterstop is ervoor jeugd nogmaals gelegenheid om een team aan te melden.
 • Ook zijn er allerlei leuke activiteiten. Behalve wekelijks trainen is er een paasclinic, Sinterklaas viering en is er de jeugdspeler van de week. Deze speler mag op zondag mee met Heren 1. We hebben ook een vriendjesdag en papa mama speeldag en er wordt nog veel meer georganiseerd.
 • Trainingen lopen gelijk aan de competitie.
 • In de winterstop kan jeugd deelnemen aan het zaalhockey Hiervoor kan je via de teamcoaches apart aanmelden. Er is geen zaalhockey voor de jongste jeugd. Deze teams kunnen op eigen initiatief van ouders buiten doortrainen (zonder meerprijs). Ook probeert de TC voor de jongste jeugd een paar zaaltrainingen te organiseren ter kennismaking met de zaal.

Verzekeringen

MHC Sint-Oedenrode heeft twee verzekeringen afgesloten voor de risico´s die aan het hockeyen verbonden zijn:
 • Wettelijke aansprakelijkheid: deze verzekering geldt, wanneer MHC Sint-Oedenrode wettelijk wordt aangesproken.
 • Sportongevallenverzekering: dit geldt voor de financiële gevolgen van blessures en andere sportongevallen. Hiermee is elk lid van MHC Sint-Oedenrode altijd verzekerd tijdens activiteiten van MHC Sint-Oedenrode.
 • Bij vervoer naar uitwedstrijden dient de bestuurder zelf te zorgen voor een ongevallen-inzittenden verzekering.

Hockey outfit

Als je begint wil je natuurlijk ook weten welke kleding-outfit je aan mag. Hier vind je alles dat je nodig hebt om te hockeyen:
 1. Zwart clubshirt (bevat clublogo) *
 2. Witte broek of rok (bevat clublogo)
 3. Zwarte sokken
 4. Hockeyschoenen
 5. Hockeystick
 6. Bitje (verplicht)
 7. Scheenbeschermers (verplicht)
 8. Handschoenen (optioneel bij koud weer)
 9. Sweater. Dit wordt vaak met een hockeyteam samen uitgekozen. Het standaard tenue is dit zwart vest (2021)
 10. Broek. Dit wordt vaak met een hockeyteam samen uitgekozen. Het standaard tenue is deze zwarte broek (2021)
 11. Hockeybal (door de club ter beschikking gesteld tijdens trainingen en wedstrijden)
Keepersspullen worden door de vereniging ter beschikking gesteld (vanaf E-jeugd).

 
* Gratis clubshirt
 
Als je lid wordt, dan krijg je eenmalig een GRATIS een hockeyshirt ter waarde van € 39,95. Hiervoor ga je naar 'De Wit in Schijndel' en koop je een shirt. Dit bedrag krijg je retour door het bonnetje te sturen naar [email protected]

* Dit gratis clubshirt geldt alleen bij een jaarlidmaatschap. Stroom je later in een seizoen in, of heb je een proeflidmaatschap van een half jaar, dan betaal je geen volledige contributie. Een polo kan dan helaas nog niet vergoed worden.

Vrijwilligerstaken

Wanneer je aanmeldt bij MHC Sint-Oedenrode is het gebruikelijk dat leden een aantal taken vrijwillig uitvoeren. De inzet van vrijwilligers is erg belangrijk voor de vereniging en kunnen we elkaar helpen bij verschillende activiteiten. Wil je ook bijdragen aan onze hockeyclub? Stuur een email naar [email protected]. Er is altijd wat te doen, en vele handen maken licht werk.

Meer achtergrond informatie

De hockeyclub is van ons allemaal, dus evenveel van jou als je lid wordt. Om je snel thuis te laten voelen vind je op deze pagina's alle beginners-informatie welke vanuit de hockeybond (KNHB) beschikbaar zijn.
 1. Kinderendownload 3 hoeraatjes voor hockey. Spelenderwijs wordt voor kinderen alles uitgelegd. Leuk om samen met je kind te lezen.
 2. Ouders: download deze info van de hockeybond en je weet alles over het hockeyspel.
 3. Hockeyregels: De hockeybond is verantwoordelijk voor de wedstrijdindeling én voor de hockeyregels. De spelregels vind je hier. Let op: Jongere spelers spelen op een kleiner veld. Dit heet "Jongste Jeugd". Voor jongere spelers zijn andere spelregels, dan voor elftallen.
 

Hoofdsponsor

Contact

Adres
Bremhorst 2,
Sportpark Kienehoef
5491 LR Sint-Oedenrode
[email protected]

Postadres
Postbus 104,
5490 AC Sint-Oedenrode